Home Εκδόσεις

Search

Statistics

Εμφανίσεις Περιεχομένου : 3227798

Who's Online

We have 18 επισκέπτες online

Facebook

Νέα Έκδοση: Περιβάλλον. Διεθνής Προστασία. Πολιτική – Δίκαιο – Θεσμοί PDF Εκτύπωση E-mail

Ο τόμος αποτελεί συλλογικό έργο των ερευνητών του Κέντρου Δρ. Σταύρου Μαυρογένη, Δρ. Τηλέμαχου Μπούρτζη και Δρ. Γερασίμου Ροδοθεάτου, υπό την επιμέλεια του Διευθυντή του ΕΚεΠΕΚ, Καθηγητή Γρηγόρη Τσάλτα, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ι. Σιδέρης (2017) και προλογίζεται από τον Ακαδημαϊκό Χρ. Ζερεφό.

Aποσκοπεί σε μία ολιστική προσέγγιση του ζητήματος της Προστασίας του Περιβάλλοντος, σε διεθνές επίπεδο. Η ανάλυση κινείται σε τρία επίπεδα, την Πολιτική, το Δίκαιο και τους Θεσμούς και στοχεύει στο να καταδείξει το συσχετισμό μεταξύ των Τριών Πυλώνων της Αειφόρου Ανάπτυξης. Το πρώτο μέρος αφορά στην περιγραφή του παγκόσμιου περιβάλλοντος και των απειλών που αυτό υφίσταται διαχρονικά, ως το βασικό πλαίσιο προβληματισμού και πρωτοβουλιών των ανθρώπινων κοινωνιών. Το δεύτερο μέρος σκιαγραφεί τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την ανάδειξη, καταγραφή και αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προβλημάτων, με έμφαση στο έργο του ΟΗΕ. Το τρίτο μέρος αποτυπώνει το περιεχόμενο και τις τάσεις του Διεθνούς Δικαίου Περιβάλλοντος, καθώς επίσης και το έργο των διεθνών και περιφερειακών περιβαλλοντικών οργανισμών και οργανώσεων. Τα επόμενα τέσσερα μέρη εστιάζουν σε περιβαλλοντικά μέσα τα οποία αντιμετωπίζουν προβλήματα παγκόσμιου χαρακτήρα: ατμόσφαιρα, ωκεανοί, βιοποικιλότητα και Ανταρκτική.

Eκτείνεται σε 652 έγχρωμες σελίδες, οι οποίες περιλαμβάνουν 47 φωτογραφίες, 21 χάρτες, 23 σχεδιαγράμματα και πίνακες και συμπληρώνεται από τα σημαντικότερα κείμενα τεκμηρίωσης που αφορούν στη διεθνή προστασία περιβάλλοντος.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο Επετειακής Εκδήλωσης για τα 15 χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης, από τους κ.κ Στέλιο Περράκη (Ομότιμο Καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου, Πρέσβη - Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης), Σωτήρη Μουσούρη (πρώην Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέας ΟΗΕ), Γεώργιο Σαμιώτη (Αν. Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς) και Μαρία Καραμανώφ, (Πρόεδρο Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, Αντιπρόεδρο Συμβουλίου της Επικρατείας).

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile sizeLast modified
Download this file (JPEG_TSALTAS_PERIVALLON_cover_final_front.jpg)JPEG_TSALTAS_PERIVALLON_cover_final_front.jpg Administrator3606 Kb24/05/2017 13:12
 
Έκδοση Τόμου Πρακτικών Συνεδρίου “Global Integrity at the Tipping Point: Imminent and Ongoing Threats to the Ecological, Social and Cultural Evolution of the Planet” PDF Εκτύπωση E-mail

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΕΚεΠΕΚ με μεγάλη της χαρά σας ενημερώνει για την έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου “Global  Integrity at the Tipping Point: Imminent and Ongoing Threats to the Ecological, Social and Cultural Evolution of the Planet” το οποίο συνδιοργάνωσε το χρονικό διάστημα 21-25 Ιουνίου 2014 στη Ρόδο με το Global Environmental Integrity Group και με τη φιλοξενία του Ινστιτούτου Αιγαίου του  Δίκαιου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.


Ο τόμος των Πρακτικών με τίτλο "Ecological Systems Integrity: Governance, law and human rights", υπό την επιμέλεια των Laura Westra, Janice Gray and Βασιλικής Καραγεώργου κυκλοφορεί από το διεθνή εκδοτικό οίκο Routledge.


Βρείτε περισσότερες πληροφορίες στα επισυναπτόμενα ενημερωτικά έντυπα.

 

Attachments:
FileΠεριγραφήUploaderFile sizeLast modified
Download this file (Ecological Systems Integrity flyer.pdf)Ενημερωτικό Φυλλάδιο Εκδοτικού Οίκου Administrator1007 Kb03/07/2015 18:03
Download this file (GeiG book flyer.pdf)Ελληνικό Ενημερωτικό Έκδοσης Administrator1123 Kb03/07/2015 17:50
 
Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειος: Σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές Εκμετάλλευσης Υποθαλασσίων Ενεργειακών Φυσικών Πόρων PDF Εκτύπωση E-mail

Τσάλτας Γρ., Αναγνώστου Χρ. (επιμέλεια-παρουσίαση)

εκδ. Ι. Σιδέρης, Αθήνα, 2013

Πρακτικά του Συνεδρίου με τίτλο "Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειος: Σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων ενεργειακών πόρων", το οποίο έλαβε χώρα το 2010 στις εγκαταστάσιες του ΕΛΚΕΘΕ στην Ανάβυσσο. Ο 506 σελίδων τόμος, περιλαμβάνει 25 εισηγήσεις που πραγματεύονται σύγχρονα ζητήματα και προβληματικές στο πεδίο της εκμετάλλευσης υποθαλάσσιων ενεργειακών φυσικών πόρων.Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το ΕΚεΠΕΚ, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, την Ελληνική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων και το Ινστιτούτο Αιγαίου του Δικαίου της Θάλασσας και του Ναυτικού Δικαίου.

Ο τόμος παρουσίαστηκε την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014, στην αίθουσα Auditorium, Σίνα 2-4, από τους κ.κ. Χρήστο Ροζάκη (Ομότιμος Καθηγητής, Πρόεδρος Διοικητικού Δικαστηρίου του Συμβούλιου της Ευρώπης), Στέλιο Περράκη (Καθηγητής, Αναπληρωτής  Πρύτανη Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Παντείου Πανεπιστημίου), Παναγιώτη Ρουμελιώτη (Ομότιμος Καθηγητής, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Τράπεζας Πειραιώς) και Βασίλη Λυκούση (Δρ., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΚΕΘΕ). Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

Την παρουσίαση προλόγισαν οι επιμελητές του τόμου, Δρ. Χρήστος Αναγνώστου (Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας-Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών) και ο Διευθυντής του Κέντρου και Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Γρηγόρης Τσάλτας. Προηγήθηκε σύντομος χαιρετισμός από τον Γιάννη Μανιάτη, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

 

 

 
Η Γεωγραφία στις Διεθνείς Σπουδές. Μία γεωγραφική προσέγγιση της σύγχρονης διεθνούς κοινότητας PDF Εκτύπωση E-mail

Ο τόμος αποτελεί πόνημα του Διευθυντή του ΕΚεΠΕΚ, Γρ. Ι. Τσάλτα, σε συνεργασία με τους ερευνητές του Κέντρου, Σταύρο Μαυρογένη, Τηλέμαχο Μπούρτζη και Γεράσιμο Ροδοθεάτο.

εκδ. Ι. Σιδέρης, Αθήνα, 2011

Στο βιβλίο επιχειρείται η σύζευξη της γεωγραφικής πραγματικότητας, τόσο με την εξέλιξη της σύγχρονης, οργανωμένης διεθνούς κοινότητας, όσο και με την αναθεωρημένη διάσταση του αναπτυξιακού φαινομένου. Οι επιμέρους κλάδοι της γεωγραφίας εντοπίζονται στην προσπάθεια καταγραφής και ανάδειξης των αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στη φυσική γεωγραφία, την πολιτική γεωγραφία και την ανθρωπογεωγραφία.

Το εγχείρημα διανθίζεται με τη συμπληρωματική παράθεση πληθώρας χαρτών, πινάκων, σχεδιαγραμμάτων και φωτογραφιών.

Το βιβλίο παρουσιάστηκε το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 στο ξενοδοχείο Athens Hilton, στο πλαίσιο του Money Show 2011, από τους κ.κ. Κοππά Μαριλένα (επικ. καθηγήτρια, ευρωβουλευτής, επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), Σκλια Παντελή (αναπλ. καθηγητή παν/μίου Πελοποννήσου), Κολιόπουλο Κωνσταντίνο (επικ. καθηγητή Παντείου Πανεπιστημίου).

 
Κοπεχάγη 2009: Το περιβάλλον στη δίνη μίας παγκόσμιας κρίσης PDF Εκτύπωση E-mail

Τσάλτας Γ., Κατσιμπάρδης Κ. (επιμέλεια-παρουσίαση)

εκδ. Ι. Σιδέρης, Αθήνα, 2011

Πρακτικά του Συνεδρίου με τίτλο "Κοπεγχάγη 2009: Το περιβάλλον στη δίνη μίας παγκόσμιας κρίσης", το οποίο έλαβε χώρα το 2010 στην Αθήνα. Ο 423 σελίδων τόμος, περιλαμβάνει 31 εισηγήσεις που πραγματεύονται την αποτυχία της διεθνούς κοινότητας, στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης, το Δεκέμβριο του 2009, να υιοθετήσει τη συμφωνία που θα ορίσει τη μετα-Κυότο εποχή. Το Παράρτημα περιλαμβάνει το αγγλικό κείμενο της Συμφωνίας της Κοπεγχάγης, καθώς και ελληνική μετάφραση.

Ο τόμος παρουσιάστηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων από τους κ.κ. Γιάννη Μανιάτη, Υφυπουργό Περιβάλλοντος, Γεώργιο Κουμουτσάκο, Ευρωβουλευτή ΝΔ, Δημήτρη Παπαδημούλη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χριστίνα Θεοχάρη, Πρόεδρο ΕΚΠΑΑ και Άννυ Μητροπούλου, Διευθύντρια Δικτύου Μεσόγειος SOS. Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νικόλαος Βουλέλης.

 

 


Σελίδα 1 από 4